juni 19, 2018 |

F-Secure zet een belangrijke stap op weg naar leiderschap in cybersecurity met de overname van MWR InfoSecurity

F-Secure breidt zijn mogelijkheden voor bedreigingsdetectie en incidentrespons uit met een brancheleidend platform voor het opsporen van cyberbedreigingen en breidt de beschikbaarheid van zijn beveiligingsdiensten uit naar de grootste wereldwijde markten.

F-Secure maakt bekend dat het op 18 juni 2018 een overeenkomst heeft getekend voor de overname van alle uitstaande aandelen van MWR InfoSecurity. Dit is een niet-beursgenoteerde leverancier van oplossingen voor cybersecurity met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Singapore, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. De overname vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de uitvoering van de groeistrategie van F-Secure, dat hiermee de grootste Europese leverancier van diensten en oplossingen voor bedreigingsdetectie en incidentrepons wordt.

Bedrijven worden momenteel geconfronteerd met een dynamisch bedreigingslandschap. Cybercriminelen maken voortdurend gebruik van geavanceerde technologie om traditionele beschermingsmechanismen te omzeilen. Beveiliging aan de netwerkrand is niet langer voldoende om organisaties te beschermen en het in eigen beheer ontwikkelen van betere beveiligingsmogelijkheden is voor de meeste bedrijven geen haalbare kaart.

Vanwege het prangende tekort aan interne beveiligingsexpertise is er sprake van een enorme vraag naar producten en diensten die bedrijven helpen om proactief nieuwe bedreigingen op te sporen, voor snellere detectie en incidentrespons te zorgen en hacks en datalekken te voorkomen. De combinatie van mens en machine van F-Secure – een aanpak die MWR InfoSecurity eveneens hanteert – brengt het bedrijf in een unieke positie om geavanceerde aanvallen te bestrijden met zijn beveiligingsproducten en -diensten.

“Met deze overname verwerft F-Secure de alom geprezen technologieën van MWR Infosecurity. Daarmee beschikken we over een ongeëvenaard aanbod van oplossingen voor bedreigingsdetectie en incidentrespons. Countercept, het platform van MWR InfoSecurity voor het opsporen van cyberbedreigingen, behoort tot de meest geavanceerde oplossingen op de markt en vormt een perfecte aanvulling op ons bestaande aanbod van beveiligingstechnologieën”, zegt Samu Konttinen, de CEO van F-Secure. “Het doet me een groot genoegen om de uiterst ervaren werknemers van MWR InfoSecurity binnen de organisatie van F-Secure te verwelkomen. Met de toevoeging van honderden experts die beveiligingsdiensten op vier continenten verzorgen hebben we als geen ander bedrijf 24/7 en real-time zicht op cyberaanvallen. Dit stelt ons in staat om indicatoren van een ongekend breed scala aan aanvallen te ontdekken, zodat we onze klanten nog effectiever kunnen beschermen. Omdat de meeste bedrijven momenteel niet over dergelijke mogelijkheden beschikken, vertegenwoordigt dit een uitgelezen kans voor ons om het groeitempo van F-Secure op te voeren.”

Met bijna 400 werknemers behoort MWR InfoSecurity tot de grootste wereldwijde aanbieders van zakelijke beveiligingsdiensten. Het bedrijf beschikt over uiterst vaardige experts in aanvalstechnieken die weten hoe aanvallers denken en staat binnen de branche bekend vanwege zijn hoogwaardige technische expertise en onderzoek. Countercept, het platform van MWR Infosecurity voor het opsporen van cyberbedreigingen, biedt uitgebreide proactieve aanvalsdetectie en vult de sterke punten van F-Secure aan. Het aanbod van F-Secure wordt dankzij de overname ook uitgebreid met phishd, een verzameling managed security services van MWR InfoSecurity die organisaties tegen phishing-aanvallen beschermt. In een tijd waarin cybercriminelen bedrijven steeds vaker aanvallen via hun werknemers, is het van cruciaal belang dat die laatsten over mogelijkheden beschikken om e-mailaanvallen te detecteren en voorkomen.

“We voeren sinds jaar en dag onderzoek uit om innovatieve oplossingen en diensten af te leveren die door de beste mensen en technologie worden ondersteund. Met deze aanpak heeft MWR InfoSecurity het vertrouwen van ‘s werelds grootste organisaties weten te winnen”, zegt Ian Shaw, de CEO van MWR InfoSecurity, die na de voltooiing van de overname in juli tot het managementteam van F-Secure zal toetreden. “We zien dat F-Secure deze aanpak eveneens met succes hanteert, en zien ernaar uit om samen baanbrekend nieuwe oplossingen naar de branche voor cybersecurity te brengen.”

De nieuwe bedrijfscombinatie zal onderdak bieden aan honderden van ’s werelds beste beveiligingsconsultants. F-Secure is daarmee in staat om organisaties op werkelijk wereldwijde schaal te voorzien van beveiligingsadvies en hen te helpen met het bevechten van de meest geavanceerde bedreigingen van dit moment. Zijn onderzoek naar beveiligingsincidenten en simulaties van gerichte aanvallen leveren inzichten op die direct worden gekoppeld aan het productontwikkelingsproces. De oplossingen van F-Secure voor bedreigingsdetectie en incidentrespons worden op deze manier voortdurend bijgewerkt met bescherming tegen de laatste bedreigingen.

Financieel profiel van MWR InfoSecurity

De cijfers in de onderstaande tabel zijn louter ter informatie bedoeld en gebaseerd op de boekhoudkundige principes die MWR InfoSecurity voor zijn financiële rapportage hanteert (UK GAAP). De cijfers voor het boekjaar 2017 zijn gebaseerd op de geaudite financiële verslagen van MWR InfoSecurity. De cijfers voor 2018 vertegenwoordigen de verwachte financiële prestaties van MWR InfoSecurity voor het boekjaar eindigend op 30 juni 2018.

Miljoen Britse pond 1 juli 2016 – 30 juni 2017 1) 1 juli 2017 – 30 juni 2018 1) Verandering
Omzet 21.6 27.6 +28%
EBIT -0.5 -0.4 +20%

 

Miljoen euro 1 juli 2016 – 30 juni 2017 1 juli 2017 – 30 juni 2018 Wijziging
Omzet 25.1 31.1 +24%
EBIT -0.6 -0.5 +22%

 

De cijfers in euro’s zijn omgerekend op basis van de gemiddelde wisselkoers voor de Britse pond voor de verslagperiode (0,8595 voor boekjaar 2017: 1 juli 2016 – 30 juni 2017; 0,8870 voor boekjaar 2018: 1 juli 2017 – 31 mei 2018).
Voltooiing en financiering van de overname

De overnametransactie zal naar verwachting in het begin van juli zijn afgerond. F-Secure trekt 80 miljoen Britse pond (91,6 miljoen euro) aan kasgeld uit voor de overname van alle uitstaande aandelen van MWR InfoSecurity Limited, onder voorbehoud van gebruikelijke bijstellingen van de kaspositie, schuldpositie en het werkkapitaal. Daarnaast zal het 18 maanden na de voltooiing van de overname maximaal 25 miljoen Britse pond (28,6 miljoen euro) uitkeren op basis van een earn-outregeling als alle overeengekomen zakelijke doelstellingen voor de periode van 1 juli 2018 tot 31 december 2019 zijn behaald.

De cijfers zijn omgerekend in euro’s op basis van een gemiddelde wisselkoers van 0,8732 voor de Britse pond d.d. 15 juni 2018.

F-Secure is vanuit financieel oogpunt uitstekend voorbereid op de overnametransactie en beschikt over een sterke balans. De transactie wordt bekostigd uit de kasreserve van F-Secure en een toegezegde banklening. De bilaterale financieringsovereenkomst van 60 miljoen met Nordea Bank met een looptijd van vijf jaar omvat een langetermijnlening, een doorlopende kredietlijn en gangbare convenanten. De betaling voor de overname van alle uitstaande aandelen vindt plaats op basis van kasgeld en een kredietfaciliteit van 37 miljoen euro.

Aanvullende informatie

Beursbericht: F-Secure Takes A Big Step Towards Cyber Security Leadership By Acquiring MWR InfoSecurity

Over F-Secure

Niemand kent cyber security zoals F-Secure. Al drie decennia lang stimuleert F-Secure innovaties op het gebied van cyber beveiliging en beschermt tienduizenden bedrijven en miljoenen mensen. Met onovertroffen ervaring op het gebied van eindpuntbeveiliging evenals detectie en respons beschermt F-Secure ondernemingen en consumenten tegen alles, variërend van geavanceerde cyberaanvallen en datalekken tot wijdverspreide ransomware-virussen. De geavanceerde technologie van F-Secure combineert de kracht van machinaal leren met de menselijke expertise van zijn wereldberoemde beveiligingslaboratoria voor een unieke aanpak, bekend onder de naam Live Security. De beveiligingsexperts van F-Secure hebben deelgenomen aan meer Europese onderzoeken naar cybercriminaliteit dan welk ander bedrijf op de markt. Haar producten worden over de hele wereld verkocht door meer dan 200 breedband- en mobiele operators en duizenden resellers.

Opgericht in 1988, F-Secure is genoteerd op de NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

f-secure.com twitter.com/fsecure | facebook.com/f-secure

Sabine Steen-Lakerveld

sr consultant

(033) 303 33 30

sabine@dok30.nl

Persarchieven
Jaar selecteren

Latest Press Releases

april 24, 2019

F-Secure roept op een grotere nadruk op ‘response’ in managed detection & response (MDR)-oplossingen

Moderne cyberbedreigingen vragen om continuous response.

april 17, 2019

Energiesector onder vuur door toenemende cyberspionage en -sabotage

Onderzoeksrapport van F-Secure laat zien dat cybercriminelen gewiekst en uiterst geduldig te werk gaan, terwijl energiebedrijven gebruik blijven maken van verouderde systemen en technologie om geld te besparen. Gebrekkige beveiligingsmechanismen, prioritering van incidenten en alertheid spelen hackers in de kaart.

maart 6, 2019

Aantal cyberaanvallen stijgt met 32% in 2018

Onderzoek van F-Secure laat groeiend aantal cyberaanvallen zien terwijl bedrijven worstelen met detectie

februari 21, 2019

F-Secure sleept twee ‘Best Protection Awards’ van AV-TEST in de wacht

Nieuwegein – F-Secure is bekroond met twee Best Protection Awards van het AV-TEST Institute. Het totaal komt daarmee op zeven awards te staan. F-Secure Protection Service for Business (PSB) en F-Secure SAFE werden met een Best Protection Award bekroond na de strenge testprocedures van AV-Test met succes te hebben doorstaan. “F-Secure SAFE en PSB Computer […]

%d bloggers liken dit: