februari 21, 2019 |

F-Secure sleept twee ‘Best Protection Awards’ van AV-TEST in de wacht

Nieuwegein – F-Secure is bekroond met twee Best Protection Awards van het AV-TEST Institute. Het totaal komt daarmee op zeven awards te staan. F-Secure Protection Service for Business (PSB) en F-Secure SAFE werden met een Best Protection Award bekroond na de strenge testprocedures van AV-Test met succes te hebben doorstaan. “F-Secure SAFE en PSB Computer […]

Nieuwegein – F-Secure is bekroond met twee Best Protection Awards van het AV-TEST Institute. Het totaal komt daarmee op zeven awards te staan.

F-Secure Protection Service for Business (PSB) en F-Secure SAFE werden met een Best Protection Award bekroond na de strenge testprocedures van AV-Test met succes te hebben doorstaan.

“F-Secure SAFE en PSB Computer Protection boden gedurende heel 2018 het hoogste niveau van beveiliging. Als blijk van herkenning hiervoor heeft AV-Test de Best Protection 2018 aan deze oplossingen toegekend”, zegt Maik Morgenstern, de CTO van het AV-TEST Institute.

AV-TEST test maandelijks beveiligingsproducten voor Windows en kent Best Protection Awards toe aan de oplossingen die gedurende het hele jaar steevast het beste presteerden. De experts van AV-TEST gaan na hoe beveiligingsproducten het afleggen tegen cyberdreigingen die in de praktijk voorkomen in plaats van ze bloot te stellen aan theoretische simulaties.

De uiterst zorgvuldig opgezette tests van het Duitse bedrijf maken gebruik van veel van de wapens die tot de beschikking van cybercriminelen staan. Voorbeelden zijn aanvallen via besmette e-mailberichten, downloads via websites, drive by-aanvallen en zero day-malware.

Het winnen van deze awards geeft aan dat bedrijven ervan op aankunnen dat al hun apparaten effectief zijn beschermd tegen alle mogelijke cyberdreigingen, van ransomware tot datalekken. Consumenten en bedrijven kunnen dankzij de bescherming tegen computervirussen, Trojaanse paarden en ransomware, genieten van gemoedsrust in de wetenschap dat hun applicaties voor internetbankieren afdoende zijn beveiligd en het hele gezin en bedrijf veilig gebruik kan maken van het internet.

Mika Ståhlberg, de chief technology officer (CTO) van F-Secure: “Het rigoureuze testproces van AV-TEST laat zien hoe we presteren als het aankomt op het beschermen van particulieren en bedrijven. Het is fantastisch om erkenning te krijgen voor al ons harde werk en om opnieuw als beste uit de bus te komen.”

Betrouwbare en geavanceerde endpoint-beveiliging is van cruciaal belang om eindgebruikers veilig te houden en aanvallers de toegang tot netwerken en persoonlijke apparaten te ontzeggen.

F-Secure beschikt over laboratoria met wereldwijd erkende onderzoekers en een team dat actief op cyberdreigingen jaagt. Het zet agressieve technieken in voor het detecteren en anticiperen van nieuwe dreigingen. F-Secure combineert daartoe de beste menselijke expertise met geavanceerde artificial intelligence. Zijn consultants in vier continenten leggen zich toe op incidentrespons, forensische IT en herstel van datalekken.

“In mijn optiek geven deze prijzen blijk van ons streven om de mensen en organisaties die hun vertrouwen in ons stellen te beschermen”, zegt Ståhlberg.

“We zouden deze blijk van erkenning van AV-TEST nooit zeven keer hebben ontvangen zonder onze voortdurende investeringen in de beste mensen en de ontwikkeling van de beste beveiligingstechnologieën. We doen dat elke dag opnieuw, jaar in jaar uit”, aldus Ståhlberg.

F-Secure Protection Service for Business is voor zakelijke klanten beschikbaar via resellers van F-Secure. Meer informatie is beschikbaar op F-Secure PSB.

F-Secure SAFE is wereldwijd verkrijgbaar voor consumenten bij computerwinkels, via providers die partner van F-Secure zijn en in de webwinkel van F-Secure. De oplossing wordt daarnaast geleverd als onderdeel van het premium-abonnement op F-Secure TOTAL, dat ook in VPN-functionaliteit en een password manager voorziet. Meer informatie is beschikbaar op F-Secure SAFE.

Lees ook het blog van F-Secure over de AV-TEST: https://blog.f-secure.com/nl/people-technology-protection/

Over AV-TEST

AV-TEST GmbH is een onafhankelijke aanbieder van diensten op het gebied van IT-beveiliging en antivirusonderzoek. Het richt zich op de detectie en analyse van nieuwe malware en gebruikt die voor het uitvoeren van uitgebreide vergelijkende tests van beveiligingsproducten.

Over F-Secure

Niemand kent cyber security zoals F-Secure. Al drie decennia lang stimuleert F-Secure innovaties op het gebied van cyber beveiliging en beschermt tienduizenden bedrijven en miljoenen mensen. Met onovertroffen ervaring op het gebied van eindpuntbeveiliging evenals detectie en respons beschermt F-Secure ondernemingen en consumenten tegen alles, variërend van geavanceerde cyberaanvallen en datalekken tot wijdverspreide ransomware-virussen. De geavanceerde technologie van F-Secure combineert de kracht van machinaal leren met de menselijke expertise van zijn wereldberoemde beveiligingslaboratoria voor een unieke aanpak, bekend onder de naam Live Security. De beveiligingsexperts van F-Secure hebben deelgenomen aan meer Europese onderzoeken naar cybercriminaliteit dan welk ander bedrijf op de markt. Haar producten worden over de hele wereld verkocht door meer dan 200 breedband- en mobiele operators en duizenden resellers.

Opgericht in 1988, F-Secure is genoteerd op de NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

f-secure.com twitter.com/fsecure | facebook.com/f-secure

Sabine Steen-Lakerveld

sr consultant

(033) 303 33 30

sabine@dok30.nl

 

Persarchieven
Jaar selecteren

Latest Press Releases

april 24, 2019

F-Secure roept op een grotere nadruk op ‘response’ in managed detection & response (MDR)-oplossingen

Moderne cyberbedreigingen vragen om continuous response.

april 17, 2019

Energiesector onder vuur door toenemende cyberspionage en -sabotage

Onderzoeksrapport van F-Secure laat zien dat cybercriminelen gewiekst en uiterst geduldig te werk gaan, terwijl energiebedrijven gebruik blijven maken van verouderde systemen en technologie om geld te besparen. Gebrekkige beveiligingsmechanismen, prioritering van incidenten en alertheid spelen hackers in de kaart.

maart 6, 2019

Aantal cyberaanvallen stijgt met 32% in 2018

Onderzoek van F-Secure laat groeiend aantal cyberaanvallen zien terwijl bedrijven worstelen met detectie

februari 21, 2019

F-Secure sleept twee ‘Best Protection Awards’ van AV-TEST in de wacht

Nieuwegein – F-Secure is bekroond met twee Best Protection Awards van het AV-TEST Institute. Het totaal komt daarmee op zeven awards te staan. F-Secure Protection Service for Business (PSB) en F-Secure SAFE werden met een Best Protection Award bekroond na de strenge testprocedures van AV-Test met succes te hebben doorstaan. “F-Secure SAFE en PSB Computer […]

%d bloggers liken dit: